Relax living

De groenste vaarroute van Amsterdam

De groenste vaarroute van Amsterdam

Geplaatst op

Wij van Ecoboats Amsterdam houden van groen. Daarom raden wij je deze groene vaarroute ten zeerste aan. Waar vaar je zoal langs met je gehuurde sloep? Lees deze blog en laat je inspireren voor een perfect dagje uit in Amsterdam

Dat je voor een groene vaarroute in Amsterdam zou kunnen kiezen had je misschien niet direct verwacht. Toch kun je prachtige natuur ontdekken in deze levendige stad. Door langs onderstaande bezienswaardigheden te varen zul je zien dat Amsterdam ook een groene stad is.

Huur een sloep bij Ecoboats en ga voor groen

Ga je een sloep huren dan begin je op ons adres Zandhoek 22. Daar leggen wij alles aan je uit wat je moet weten om jouw vaardag in Amsterdam tot een succes te maken. Denk aan veiligheid op de boot, regels op het water en hoe je de boot bestuurt. Inderdaad, je bent je eigen kapitein!

Varen langs NEMO Science Museum

Als je bij ons in de boot stapt, dan vaar je over het IJ richting NEMO Science Museum. NEMO is goed herkenbaar door zijn bijzondere vorm die uit het water lijkt op te rijzen. Wist je dat er op het dak van NEMO 17.500 plantjes groeien? Het dak is rijk aan ruim 14 verschillende soorten vetplanten en 25 soorten kruiden. Let ook op het prachtige gebouw van het Scheepvaartmuseum als je verder vaart.

De groene vaarroute vervolgt

Vervolg je vaarroute door de Wittenburgergracht en Oostenburgergracht en ga verder langs de Mauritskade. Je ziet het Tropenmuseum gelegen in het Oosterpark van Amsterdam. Dit indrukwekkende rijksmonument dateert uit 1962. Het park is in 1891 aangelegd en was het eerste grote park in Amsterdam.

Dierentuin Artis en Hortus Botanicus

Via de Amstel, Nieuwe Prinsengracht, Nieuwe Achtergracht vaar je door de Plantage Muidergracht langs Dierentuin Artis. Door de dierengeluiden lijk je je in een jungle te begeven, terwijl je in hartje Amsterdam vaart. De route gaat verder langs Hortus Botanicus. Dit is een prachtige botanische tuin met meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen.

Meer groen in Amsterdam

Vervolg de route richting Amsterdam Centraal zoals staat aangegeven op je routekaart. Over het IJ vaar je weer terug naar de Westerdok waar je de boot weer bij ons terugbrengt. Heb je nog niet genoeg groen ontdekt in Amsterdam? Bezoek dan een van bovengenoemde bezienswaardigheden, pak een fiets om de stad op een andere manier te ontdekken of ga picknicken in een van de groene parken.

Wij dragen ons steentje bij, jij ook?

Wist je dat onze boten erg milieuvriendelijk zijn? De gemeente Amsterdam wil dat in 2020 alle boten elektrisch zijn. Wij hebben duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan en hebben daarom nog meer groene tips voor je om jouw bezoek aan Amsterdam milieuvriendelijk te maken:

  • Kom met de trein naar Amsterdam
  • Huur een fiets
  • Ga vintage shoppen
  • Bezoek een van de vele vegetarische en vegan restaurants

En last but not least… huur een elektrische sloep bij ons.

Lees ook:

Gerelateerde berichten

Ontsnap aan de stress en vind innerlijke rust op het magische eiland Ibiza

Ibiza, een plek die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en levendige sfeer, herbergt ook een verborgen schat voor diegenen die op zoek zijn...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden