De stad met schijnbaar onmetelijke mogelijkheden om te relaxen en te feesten met vrienden, collega’s en totaal onbekenden die je tegenkomt in de vele lokaliteiten van de stad met elk hun eigen karakter en sfeer. In deze blog nemen we je mee op een trip door de straten van Amsterdam en vertellen je graag wat je allemaal kunt doen om je vrijetijd door te brengen op een geweldige manier. Kijk naar de voorbeelden en laat je inspireren zodat de leukste dingen met familie en vrienden kunt doen. Doe je voordeel met de tips uit deze blog!

Sloepvaren

Samen met je goede vrienden sloepvaren op de grachten van de hoofdstad. Zo leer je de stad vanuit een heel ander perspectief zien. Echt leuk om door de grachten en onder de bruggen door te varen. Ze zeggen dat Parijs mooi is, nou geef mij maar Amsterdam! Het leuke van een sloep huren in Amsterdam is dat je zelf je catering kunt doen, zelf kan bepalen waar je heen gaat en waar je aanmeert.

Musea

Wanneer je zin hebt in musea, dan kun je in Amsterdam goed uit de voeten. Vele musea met uiteenlopende collecties maken het de moeite van het snobistisch rondslenteren waard. Bekende musea zijn: Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum. Deze liggen ook relatief dichtbij elkaar waardoor een tocht langs de musea mogelijk is.

Kroegentocht

Er is ook een tocht te doen met een minder hoog doel, namelijk een kroegentocht. In een kroeg gelden andere regels dan in een museum. Een opmerkelijk verschil is toch wel dat iedereen in de kroeg gelijk is, als je maar niet vertelt wat je in het dagelijks leven doet. Een bepaalde anonimiteit is belangrijk, waardoor het mogelijk is om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Het uit de hoogte doen wordt direct afgestraft: ‘wat heb jij een kapsones’. Het lijkt soms wel een hippiebijeenkomst. Amsterdam is een leuke stad om een kroegentocht te doen. Een bekende gebied waar je dit kunt doen is het Redlight District, wat de gemeenteraad om de zoveel tijd wil opdoeken.

Conclusie

Van hoog naar laag zijn er ontelbare opties om een leuke tijd te hebben in Amsterdam. Cultuur en horeca, wat je maar wilt het is er.

Meer ontdekken?

Op onze website ontdek je veel meer interessante tips: voor reizen en vrijgezellenfeesten. Lees lekker door en laat je inspireren.