Natuurlijk hang je de vlag buiten op koningsdag. Maar waarom zou je een vlag niet gebruiken om over je reizen te vertellen, of om je trots voor het vaderland niet tonen met een vlag aan de muur? In dit blog bericht lichten we enkele redenen uit om een vlag te verwerken in je interieur.

Vlaggen met een boodschap

Er zijn veel verschillende redenen waarom je een vlag aan de muur zou kunnen hangen, dit hoeft echt niet alleen te zijn omdat je in een specifiek land geboren bent. We hebben 3 redenen voor je uitgelicht.

Toon je trots

Het ophangen van een vlag kan een mate van nationalisme tonen, je bent trots op je land of afkomst en laat dit graag zien. Geef je vlag in dit geval het mooiste plekje in je huiskamer.

Vertel over je reizen

Vlaggen kunnen natuurlijk ook iets vertellen over waar je geweest bent. Ben je een jaar naar Australië geweest om rond te trekken, of heb je de Himalaya beklommen? Plaats een (kleine) vlag bij je souvenirs om iedere keer weer even terug te denken aan de bijzondere momenten.

Laat je dromen zien

Bijna iedereen droomt wel over een warm oord, of prachtig berglandschap waar zij in de toekomst zouden willen wonen. Toon je dromen met je vlag en combineer deze met andere stijlelementen.

Vlaggen als stijlelement

Natuurlijk hoeft een vlag geen boodschap te hebben, een vlag kan ook helemaal passen bij de stijl die je in je huis hebt doorgevoerd. Een Italiaanse vlag past bijvoorbeeld perfect bij een modern interieur. Je kunt ook volledig losgaan en je eigen vlag bedrukken, je kiest hierbij zelf voor een ontwerp en eventuele teksten.

Etiquette: hoe moet ik mijn vlag ophangen?

Volgens de vlag-etiquette moet en vlag met de juiste zijde zichtbaar zijn voor het grootste deel van de mensen die de vlag zal zien. Nu is dit bij de Nederlandse vlag niet zo belangrijk, deze ziet er in spiegelbeeld precies hetzelfde uit.

Hang je bijvoorbeeld een Amerikaanse vlag aan de muur? Let dan goed op dat je de juiste kant zichtbaar maakt, anders hangen de sterren aan de verkeerde kant. Met name de Amerikanen hechten veel waarde aan de vlag-etiquette.

Verder is het ook belangrijk dat je een vlag netjes recht ophangt, het liefst in een frame. Een slobberende vlag aan de muur staat slordig, terwijl een strakke vlag in een frame juist een grote mate van respect toont. Een frame kun je ook eenvoudig met dubbelzijdig tape ophangen of aan de muur schroeven.