Relax living

Tips voor het regelen van de catering op evenementen

cateraar in Almere

Tips voor het regelen van de catering op evenementen

Geplaatst op

Catering is een van de belangrijkste aspecten tijdens een evenement. Catering kan een evenement maken of breken: of het eten overheerlijk is of juist niet te eten, mensen herinneren zich altijd nog hoe het eten was. En dan hebben we het niet alleen over de gerechten… Er komt veel meer kijken bij catering dan je misschien denkt. Het makkelijkst is om een cateraar in Almere in te huren, bijvoorbeeld Willem de Boer. Je kunt dan zonder zorgen de catering uitbesteden.

Tip 1: Neem de tijd

De momenten waarop eten en drinken worden geserveerd zijn een gelegenheid voor contact, interactie en ervaring. Omdat dit nu juist de factoren zijn die fysieke evenementen onderscheiden van hun online alternatieven, moet er een goed samenwerking zijn tussen keuken, facilitair management en de technische dienstverlening. Goede catering is de som van eten, drinken en niet te vergeten: ervaring. Een van de belangrijkste elementen is het geven van tijd aan de gasten; ga niet overhaast te werk als pauze in het programma, maar behandel het als een op zichzelf staand programmapunt.

Tip 2: Vraag niet wat mogelijk is

De kracht van goede cateraars is hun vermogen om wensen van je bezoekers te vertalen naar een geslaagde cateringervaring die je gasten aangenaam verrast. Vraag de cateraar niet om een menukaart, maar vertel hem wat je wilt overbrengen, wat er gedaan moet worden en hoe je wilt dat je gasten de catering beleven.

Tip 3: Afval voorkomen

Sociale verantwoordelijkheid is een noodzaak, geen luxe. Daarnaast geeft het jouw bedrijf ook nog eens een goed imago. Een van de beste manieren om afval te voorkomen is door te kiezen voor verschillende serveermethoden. Buffetten zorgen per definitie voor veel restjes, omdat je altijd wilt dat ze tot het einde toe voldoende gevuld zijn. Kies in plaats daarvan voor een geserveerde lunch; het kost wat meer tijd en mankracht, maar voorkomt onnodige voedselverspilling.

Gerelateerde berichten

Tips voor je vrijgezellenfeest

Als vriendengroep ben je verplicht de bruidegom een onvergetelijk vrijgezellenfeest te geven. In deze blog lees je aantal tips om een te gekke party...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden