Relax living

Activiteiten voor een familiedag

Activiteiten voor een familiedag

Geplaatst op

Je zult er waarschijnlijk elk jaar aan deelnemen: het familieweekend. Dit zeldzame moment waarbij de hele familie samen komt wordt gekenmerkt door gezelligheid en spelletjes. Omdat een familie doorgaans uit een gevarieerd gezelschap bestaat is het lastig om een activiteit te vinden die geschikt is voor iedereen. In deze blog beschrijf ik een aantal uitjes die voor iedereen leuk zijn, van je kleine neefje tot je oma.

Escape room

Escape room is een spel waarbij jij en je hele familie opgesloten worden in een ruimte. Om deze ruimte te mogen verlaten moeten er een aantal raadsels en puzzels opgelost worden. Het is een echte teamactiviteit: door goed te communiceren en ideeën te delen los je het raadsel het snelste op. Omdat iedereen een andere visie en invalshoek heeft wanneer het gaat om raadsels draagt elke lid van de familie zijn steentje bij. Een escape room kan ook competitief zijn: meestal strijden twee teams tegen elkaar om wie als eerste de sleutel bemachtigd heeft.

Creatieve workshops

Of het nou schilderen, boetseren of beeldhouwen is, creatief bezig zijn is goed voor iedereen. Uiteraard is niet iedereen even vaardig met zijn handen, maar dit mag de pret niet drukken. Creatief bezig zijn kan leerzaam, ontspannen maar vooral ook heel gezellig zijn. Waan jezelf samen met je familie weer even helemaal in je kinderjaren. Wie weet vind je een verborgen talent waar je de rest van je leven plezier aan overhoudt.

Koken

Wie houdt er niet van eten? Organiseer een tapas avond met je hele familie. Laat iedereen zijn of haar favoriete gerecht maken en geniet vervolgens van een feestmaal. Hiermee maak je een enorm feestmaal en tackel je direct het probleem dat een van de familieleden het eten niet lust. Samen koken is bovendien erg gezellig en leerzaam. Je oma kan jou het gerecht van haar klassieke appeltaart geven en jij kunt haar kennis laten maken met alle hippe gerechten van tegenwoordig.

Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Alvast een te gekke familiedag toegewenst.

Gerelateerde berichten

cateraar in Almere

Tips voor het regelen van de catering op evenementen

Catering is een van de belangrijkste aspecten tijdens een evenement. Catering kan een evenement maken of breken: of het eten overheerlijk is of juist...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden