Relax living

Wat is voor jou de beste horeca vaatwasmachine?

Wat is voor jou de beste horeca vaatwasmachine?

Geplaatst op

Een horeca vaatwasmachine is één van de apparaten die door elke horecazaak als één van de eerste zaken wordt aangekocht. Dat hoeft niet te verbazen, want het spreekt voor zich dat elke horecazaak een niet onaanzienlijke hoeveelheid vaat te verduren krijgt. Het is dan ook in de praktijk zeer belangrijk om altijd het juiste apparaat te kopen. Veel mensen denken dat alle vaatwassers die in de horeca gebruikt kunnen worden hetzelfde zijn. Dat is echter zeker niet juist, integendeel. We maken dan ook onder meer een onderscheid tussen enerzijds een zogenaamde voorlader en anderzijds een doorschuifmachine. Ben jij ook benieuwd naar welk type vaatwasser nu voor jou precies de beste keuze is? Lees dan vooral snel verder!

               Wanneer heb je aan een voorlader voldoende?

Het eerste type horeca vaatwasmachine waarvoor je kan kiezen is een zogenaamde voorlader. Het gaat hierbij om een vaatwasmachine die uitsluitend geschikt is voor kleinere horecazaken. Met andere woorden, er kan maximaal sprake zijn van 30 of 40 zitplaatsen. In de praktijk is het zo dat een voorlader ook niet zelden wordt gebruikt voor het uitvoeren van een specifieke taak. Het kan daarbij dan bijvoorbeeld uitsluitend gaan om glazen wassen, maar ook om bijvoorbeeld het uitsluitend wassen van kopjes en schotels. Moet je vaststellen dat jouw spoelkeuken aan de kleine kant is waardoor je geen doorschuifmachine kan plaatsen? In dat geval biedt een voorlader uiteraard eveneens de perfecte oplossing.

Interessant om weten is ook dat het mogelijk is om dit type van horeca vaatwasmachine te kopen met een extra hoge waskamer. Deze apparaten zijn onder meer geschikt om grote borden zoals bijvoorbeeld deze van pizza’s en pannenkoeken schoon te maken. Ook grote pannen en stevig uit de kluiten gewassen beslagkommen kunnen uiteraard moeiteloos in deze vaatwasmachine worden geplaatst.

               Wanneer is een doorschuifmachine de beste keuze?

Het tweede type van horeca vaatwasmachine is de zogenaamde doorschuifmachine. Voor dit apparaat geldt dat ze over een iets stevigere kostprijs beschikt in vergelijking met een voorlader. Voor een dergelijke vaatwasser kan je dan ook rekening houden met een prijskaartje die varieert van 2.500 tot 20.000 euro. Voor een groter restaurant geldt dat de capaciteit van een doorschuifmachine vaak extra groot moet zijn. Geldt dat ook voor jouw horecazaak? In dat geval zal de basisprijs wellicht ergens gelegen zijn rond de 8.000 à 10.000 euro. Hoe dan ook zal je bij het kopen van eender welke horeca vaatwasmachine er altijd rekening mee moeten houden dat ze een behoorlijke investering vereist.

               Wat is een glazenspoelmachine?

Tot slot kan je er ook nog voor kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van een zogenaamde glazenspoelmachine. Voor dit type van horeca vaatwasmachine geldt dat ze in de praktijk doorgaans slechts over een beperkte capaciteit beschikt. Dit betekent dat ze goed is voor tussen de 15 en 45 glaswerkkorven per uur. Het betreft hier bovendien ook doorgaans vloermodellen die beschikken over een relatief beperkte hoogte van zo’n 70 centimeter. Let op, bij het kopen van een dergelijke horeca vaatwasmachine is er doorgaans geen sprake van een aan- en afvoersysteem. Bij de opstelling dient er echter wel rekening te worden gehouden met de scheiding tussen het vuile en het schone glaswerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden