Relax living

Toerist in eigen land

Toerist in eigen land

Geplaatst op

De meeste Nederlanders kunnen zodra hun vakantie begint niet wachten om hun koffers te pakken en ons land te verlaten. Op naar onbekende plekken die ontdekt kunnen worden, op naar zon, zee en strand. Maar wist je dat Nederland ook talloze mooie plekjes kent, en dat de meeste mensen daarvan slechts een fractie heeft gezien?

Toerist

Zeg je ‘toerist’ in combinatie met ‘Nederland’, dan zeg je al snel de Zaanse Schans, Volendam, de tulpenvelden en natuurlijk Amsterdam. Locaties die jaarlijks miljoenen buitenlandse toeristen trekken, en alleen maar drukker bezocht worden.

Voor veel Nederlanders is dat een goede reden om er vooral niet heen te gaan. Waarom zou je in eigen land hutjemutje met honderden, duizenden toeristen langs oud-Hollandse toeristische trekpleisters willen flanneren tenslotte?

Dit is een begrijpelijke redenatie, al gaat hij niet overal volledig op. De echte toeristische attracties kun je wellicht beter vermijden, maar Amsterdam kun je ook op een manier bezoeken waarbij je wat minder last hebt van de drommen toeristen. Kwestie van het water op gaan! Ja, in de populairste grachten in het centrum kan het ook druk zijn, zeker als je op de routes blijft waar ook rondvaartboten komen, maar Amsterdam is groter dan dat en er valt nog volop moois te ontdekken. Kwestie van een bootje huren en je eigen route kiezen, liefst ver weg van de toeristische plekjes. Bootverhuur Amsterdam is populair en gemakkelijk: veel Amsterdammers hebben een boot die zij met alle liefde verhuren, zodat jij de stad kunt verkennen op jouw manier.

De provincie in

Een bootje huren kun je op nog veel meer plekken in Nederland; denk eens aan Friesland bijvoorbeeld. Een prachtige provincie met veel water, waar het hooguit ‘gezellig druk’ kan worden, maar nooit overdreven. Een provincie die bij veel Nederlanders relatief onbekend is, terwijl er zoveel moois te zien is. Van prachtige meren tot historische stadjes: daarvoor hoef je echt ons land niet uit!

En zo zijn er verdeeld over het land nog veel meer plekjes die er bijna om vragen om ontdekt te worden. Denk eens aan de Achterhoek, ideaal voor wie van fietsen of wandelen houdt. Je vindt hier nog veel natuur en weidse uitzichten, vakantiegevoel gegarandeerd. Dat geldt overigens ook in Drenthe, een provincie die echt meer te bieden heeft dan hunebedden. Ook hier is de natuur, de rust, de grootste attractie en is het prima vakantie vieren.

Behoefte aan wat meer vertier? Bezoek dan eens een historische stad als Dordrecht of Deventer, of denk aan vestingsteden als Brielle of Elburg. Hier liggen historie en prachtige fotolocaties voor het oprapen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden