Relax living

Kom tot rust met een middag door de natuur rijden met een e-step

Kom tot rust met een middag door de natuur rijden met een e-step

Geplaatst op

Zoek jij een manier om echt even goed tot rust te komen? In dat geval kun je eventueel een elektrische step kopen, om daarmee door de natuur te rijden. Het rijden op de elektrische step is heerlijk als het weer een beetje meezit. De elektrische step geeft je namelijk een gevoel van vrijheid, nog meer dan op de fiets. Bovendien hoef je weinig inspanning te verrichten, maar produceert de step ook geen uitstoot. Het is dus niet gek dat je op een zonnige dag steeds meer mensen met de e-step ziet rijden!

Met welke e-step mag je door de natuur rijden?

Heb je plannen om de natuur te verkennen met een e-step? Dan is het wel van belang dat je de juiste step aanschaft! In Nederland zijn namelijk niet alle steps toegestaan. De e-steps moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag een elektrische step 25 k/m uur en moet de step over verlichting, reflectoren en een stuur beschikken. Als de step in de categorie bijzondere bromfietsen valt, is deze goedgekeurd voor op de openbare weg.

Voor de e-steps van Zerosteps geldt bijvoorbeeld dat deze in Nederland zijn toegestaan. Houdt er rekening mee dat voor de steps dezelfde regelgeving geldt als voor bromfietsen. Je moet om die reden ook het bromfietspad gebruiken waar mogelijk.

Waar kun je de natuur het best verkennen?

Welk stukje natuur je het best kunt bezoeken met de e-step is afhankelijk van je eigen woonplaats of waar jij je op dit moment bevindt. In Nederland zijn nog veel rustgevende plekjes te vinden. Zo is het geen slecht idee om de fietspaden rondom de Veluwe te verkennen met je step. Vaak hoef je niet ver van huis om tot rust te komen op de e-step! Je kunt er ook gewoon voor kiezen om je eigen omgeving te verkennen.

Waarom is een e-step zo geschikt om de natuur mee te verkennen?

Behalve dat een e-step je een heerlijk gevoel geeft, maakt de elektrische step ook nauwelijks geluid en produceert hij geen uitstoot. Om die reden hoef je niet bang te zijn dat je dieren afschrikt of de natuur vervuilt. In veel natuurgebieden mag je niet rijden met een benzinemotor. Met een legale e-step mag je echter wel door de meeste natuurgebieden rijden. Je kunt dus zonder zorgen op de e-step stappen om de natuur te verkennen, mits je de regels in acht neemt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden