Fietsen is een fantastische manier om de omgeving waar je je in begeeft, in je op te nemen. Doordat je met je fiets door kleine dorpskernen, ongerepte bossen en prachtige heuvels rijdt, krijg je er veel meer van mee dan als je op vakantie zou gaan met de auto. Maar waar ga je naartoe op fietsvakantie? In deze blog geven we je een paar topbestemmingen voor je fietsvakantie.

Bodensee – Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk

De Bodensee of, in het Nederlands, het Bodenmeer, is het meer wat op de grens ligt tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dit is een prachtig stukje natuur in de Alpen. Ideaal voor een fietvakantie! Als je fit genoeg bent, zie je een prachtig schouwspel na elke bocht!

Trentino – Italië

Trentino is onderdeel van de autonome regio Trentino-Zuid-Tirol in Italië. Het ligt in het Noorden van Italië, wat het dus ook tot een flinke tocht maakt. Zorg ervoor dat je stopt bij het Gardameer en bekijk ook de Dolomieten.

Val de Loire – Frankrijk

Het Loiredal is een prachtig gebied in het westen van Frankrijk. De regio staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege onder andere de kastelen Chenonceau, Chaumont, Cheverny en Chambord.

Asturias – Spanje

In het noorden van Spanje vind je de regio Asturias. De autonome regio is onderdeel van de zogenaamde “groene kust”; la costa verde. Het is er ook tamelijk berg- en heuvelachtig. Naast de mooie natuur, kun je hier ook genieten van de heerlijke gerechten die de lokale bevolking graag voor toeristen klaarmaakt.

Overijssel – Nederland

Natuurlijk mogen we ook niet ons eigen land vergeten! Er zijn zat mooie gebieden waar je naartoe kunt om heerlijk te fietsen. Doordat ons land veelal vlak is, hoef je geen topsporter te zijn om te genieten van je fietsvakantie.

Fiets kopen

Heb je nog geen fiets die geschikt is voor een wat langere tocht of een fietsvakantie? Dan kun je het beste naar een fietsenwinkel bij jou in de buurt om er een paar uit te testen. Ben je tevreden over het merk en model? Dan kun het beste je fiets kopen via een webshop. Dat scheelt vaak toch weer wat qua prijs!