Relax living

Een chalet renoveren? Gebruik kunststof

Een chalet renoveren? Gebruik kunststof

Geplaatst op

Een chaletje is een perfecte plek om lekker tot rust te komen en te genieten van de mooie zomerdagen. Wie een chalet heeft, zal hier ook de nodige zorg aan willen besteden. Immers; een goed onderhouden chalet is een plek waar het een stuk makkelijker relaxen is dan een chalet dat hoognodig een goede onderhoudsbeurt nodig heeft. En wat is het beste materiaal voor een chaletrenovatie in Vinkeveen? Kunststof.

Kunststof gaat vele jaren mee

De bekleding van veel chalets bestaat voor een groot deel uit canexel. Dit is een materiaal dat vroeger veel werd gebruikt, omdat het tegen een stootje zou kunnen en niet snel ten prooi zou vallen aan de elementen. Dat bleek echter een misrekening; canexel rot wel degelijk en heeft veel zorg nodig om het in goede staat te houden. Krijgt het die zorg niet, dan vallen de gaten erin en als dat eenmaal gebeurt, is het onomkeerbaar. Dan zal de hele bekleding vervangen moeten worden en dan ben je flink verder van huis. Bij kunststof ben je dat probleem in een keer helemaal kwijt. Kunststof gaat namelijk vele jaren mee en vraagt amper onderhoud. Het enige wat af en toe nodig is, is een schoonmaakbeurt. Een sopje, een doekje en er even voor zorgen dat het weer mooi blinkt. Zo krijgt vieze aanslag geen kans en blijft je chalet er altijd netjes uitzien. Kunststof kan op die manier wel dertig jaar probleemloos mee gaan, waarmee je echt een investering doet in de toekomst.

Kunststof behoudt zijn kleur

Iedereen die wel eens hout lange tijd in de zon heeft laten liggen, weet hoe makkelijk de kleur van geverfd hout kan vervagen. Het wordt bleek en na verloop van tijd ziet het er niet meer uit en zal je een schilder moeten inhuren om alles weer op orde te krijgen. Bij kunststof is dat probleem verleden tijd; het is namelijk UV-bestendig. En dat betekent dat kunststof al die tijd zijn kleur behoudt, ook al staat het midden in de zon. Deze eigenschap bespaart je op de lange termijn flink wat geld; bij materiaal dat niet UV-bestendig is, zal je na verloop van tijd een schilder moeten inhuren om ervoor te zorgen dat alles er weer netjes uitziet. Dat hoeft bij kunststof dus niet, waardoor het niet alleen een investering is die zorgen wegneemt, maar ook eentje die geld bespaart.

Kunststof kan op allerlei manieren ingezet worden

We hebben het weliswaar over gevelbekleding, maar kunststof kan op allerlei manieren ingezet worden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan kunststof kozijnen, of een kunststof dakrand en dakgoot. Al deze onderdelen hebben hun eigen kwetsbaarheden en in een kunststof variant worden veel van die kwetsbaarheden in een klap weggenomen. Chaletrenovatie wordt daarmee echt een handeling die nog voor vele jaren plezier gaat zorgen, omdat het onderhoud van je chalet bijna helemaal wegvalt. In plaats daarvan kan je juist gewoon genieten zoals het bedoeld is en heerlijke zomerdagen doorbrengen in en om je eigen home away from home.

Gerelateerde berichten

Ontsnap aan de stress en vind innerlijke rust op het magische eiland Ibiza

Ibiza, een plek die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en levendige sfeer, herbergt ook een verborgen schat voor diegenen die op zoek zijn...

Lees meer

Nog snel een vakantie boeken dit najaar? Dit zijn leuke opties

Wil je nog vakantie boeken voor dit najaar? Dan zijn er een aantal leuke soorten om uit te kiezen. Je kunt van alles boeken, van strandvakanties en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden