Een rondreis kun je plannen door verschillende landen, maar een rondreis in één land of gebied is ook erg leuk. Je kunt dan op je gemak dit land verkennen, waardoor je meer te zien krijgt dan alleen de grote plaatsen en de meest bekende bezienswaardigheden. Je hebt zo de tijd om ook wat van de kleinere dorpen te zien, de cultuur te ervaren en de natuur te bewonderen. Als je op zoek bent naar leuke landen voor een rondreis, hebben wij een aantal leuke voorbeelden uitgezocht.

Verenigde Staten

Als je het hebt over diverse rondreizen, zijn de Verenigde Staten natuurlijk een hele goede keuze. In de Verenigde Staten heb je de keuze uit enorm veel routes en staten. Een aantal leuke voorbeelden zijn een rondreis door de Appalachen, een rondreis door Florida of een rondreis door de westkust van de Verenigde Staten. Welke je ook kiest, je bent gegarandeerd van een onvergetelijke reis. Ook staten zoals Texas, Arizona en Utah zijn prachtig voor langere reizen. Iedere staat heeft zijn eigen cultuur, sfeer en landschappen. Daarom is de Verenigde Staten één van de mooiste landen voor rondreizen.

Spanje

In het Zuid-Europese Spanje kun je verschillende rondreizen maken. Zo kun je door Andalusië rijden, een rondreis maken door de Costa Brava of een rondreis door het noorden van Spanje maken. Er zijn dan ook verschillende soorten rondreizen mogelijk in Spanje, afhankelijk van wat je wilt zien en welke regio je wilt bezoeken. Andalusië is voor ons het hoogtepunt, omdat hier veel prachtige natuur te vinden is, zoals in het Nationaal Park Sierra Nevada. Daarnaast kun je hier ook mooie steden bezoeken, zoals Málaga en Sevilla.

Italië

Italië is een ander land waar je leuke rondreizen kunt maken. In Italië is het mogelijk om rondreizen te maken door verschillende regio’s, zoals Toscane, Umbrië of Piemonte. Ook in Italië zijn er dan weer verschillende soorten rondreizen mogelijk, afhankelijk van wat je wilt zien en welke regio je wilt bezoeken. Wij vinden Piemonte een heel mooie regio om te rondreizen, omdat je hier verschillende mooie steden kunt bezoeken, zoals Turijn en Genua. Ook het zuiden van Italië is prachtig en vaak nog relatief onbekend.