Relax living

Compressiekousen: waarom gebruiken? Lees het in ons blog

compressiesokken

Compressiekousen: waarom gebruiken? Lees het in ons blog

Geplaatst op

Compressiesokken zijn zeer nuttig – en terecht. Compressietherapie is een veel voorkomende vorm van onderhoud en herstel voor veel verschillende verwondingen en aandoeningen, omdat het de doorbloeding effectief verhoogt. Als je nieuw bent in de wereld van de compressiesokken, dan volgt hieronder een spoedcursus in compressiekousen en hoe deze kunnen bijdragen aan je gezondheid.

Wat zijn compressiesokken?

Compressiekousen zijn niet gewone sokken die je in de winkel kunt kopen. Compressiekousen zijn het strakst rond de enkels en worden minder strak als ze naar de knie toe lopen. Compressiekousen en -kousen zijn het meest bekend om de bloedstroom in de benen en voeten te stimuleren, maar hoe werkt dit eigenlijk?

Omdat je benen en voeten aan de onderkant van je lichaam zitten en vanwege de natuurlijke zwaartekracht, moet het bloed in je aderen in je voeten extra hard werken om terug te reizen naar het hart. Een slechte bloedsomloop of andere medische aandoeningen kunnen ertoe leiden dat je bloed zich verzamelt, wat leidt tot voet- en beenzwelling, vermoeidheid en pijn. Compressiekousen verlichten dit probleem omdat ze zijn ontworpen om de voet- en beenweefsels voldoende uit te knijpen om de bloedtoevoer naar het hart te verbeteren en de zwelling van het weefsel te beperken. Hoe eenvoudig en nuttig ze ook zijn, compressiekousen kunnen voor bijna elke situatie worden gebruikt.

Het nut van compressiesokken

Veel medische aandoeningen kunnen zwelling en ongemak in de benen en voeten veroorzaken. Circulatieproblemen leiden tot problemen met de bloeddoorstroming en sommige mensen zijn over het algemeen meer vatbaar voor zwelling van de benen. Als je last heeft van voetaandoeningen zoals plantaire fasciitis, bevorderen compressiekousen voor plantaire fasciitis de bloedsomloop voor een snellere genezing en zorgen voor een beetje extra ondersteuning van de hiel en de achillespees. Voor degenen die het risico lopen op het ontwikkelen van beenulcera of stollingsstoornissen zoals diepe veneuze trombose, kunnen compressiesokken de hoeveelheid zwelling die optreedt beperken en de kans op stolling verminderen, waardoor de aanwezigheid van ernstigere gezondheidsproblemen wordt voorkomen.

Compressiesokken worden vaak gebruikt na een operatie

Compressiekousen worden vaak aanbevolen als herstelmiddel na een operatie. Sommige chirurgische ingrepen zijn snel, in en uit ervaringen, maar bij andere operaties is het nodig dat je voor langere tijd van je voeten af bent. Artsen raden compressiesokken aan voor mensen die dagen of weken na de operatie niet in staat zijn om vrij te staan en te bewegen omdat ze de bloedstroom in de benen in stand houden en het risico op bloedstolsels verminderen.

Compressiesokken zijn een must voor frequente vliegers

U denkt er misschien niet aan, maar langdurig zitten of liggen zonder je benen te laten bewegen kan bloedstolsels veroorzaken en de warmte van je benen en voeten in het algemeen verzwakken. Voor piloten, stewardessen en iedereen die vaak moet vliegen, zorgen compressiesokken ervoor dat de stimulatie en circulatie van de benen ontbreekt door dag in dag uit in een vliegtuig te zitten.

Compressiekousen kunnen zorgen voor algemeen comfort

Dus, wat als je geen loper, piloot of stewardess bent, en geen medische aandoeningen of operaties hebt? Heeft je echt compressiekousen nodig? Het mooie van compressiekousen is dat de gemiddelde persoon ze kan gebruiken zonder dat er een medische of beroepsmatige behoefte aan is. Als je de hele dag op je voeten bent geweest en je benen zijn moe en versleten, zijn compressiesokken een goede manier om te herstellen van je lange dag!

Compressiekousen zijn een gemakkelijke manier om een betere doorbloeding te bevorderen en je benen en voeten gezond te houden.

Gerelateerde berichten

Ontsnap aan de stress en vind innerlijke rust op het magische eiland Ibiza

Ibiza, een plek die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en levendige sfeer, herbergt ook een verborgen schat voor diegenen die op zoek zijn...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden