Wereldwijd is de creditcard een van de meest gebruikte betaalmiddelen. Dit komt onder andere door de prettige manier van betalen. Zo kun je eenvoudig aankopen doen via het internet maar ook offline. Daarnaast zijn er ook nog 3 andere redenen waarom men tegenwoordig vaak kiest voor een creditcard. In dit artikel leggen we uit wat de drie andere redenen zijn. 

Je betalingen online zijn verzekerd

Een van de redenen waarom het prettig kan zijn om gebruik te maken van een creditcard, is omdat de betalingen online verzekerd zijn. Als je een aankoop doet en het product wordt vervolgens niet geleverd, dan hoef je hier niet voor te betalen. Aangezien we steeds meer producten via het internet bestellen, is dit een erg prettige werkwijze. Lees overigens voordat je hier volledig op rekent wel eerst de voorwaarden goed door. 

Een creditcard is handig wanneer je borg moet betalen

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het nodig is om borg te betalen. Zo kan het zijn dat je een luxe suite huurt en daar 100 euro borg voor moet betalen. Als je geen creditcard hebt, dan dien je dit bedrag vooraf over te maken of contant te betalen. Je bent het geld op dat moment dus echt even kwijt. Bij een creditcard wordt het alleen gereserveerd en ondervind je er op geen enkele manier hinder aan. 

Je krijgt pas aan het einde van de maand de rekening

Als je bijvoorbeeld in een verbouwing zit en even een tekort hebt aan geld, dan kan een goedkope creditcard erg handig zijn. Bij een creditcard krijg je namelijk pas aan het eind van de maand de rekening. Dit zorgt ervoor dat je toch de benodigde bouwmaterialen kunt kopen en het werk af kunt maken. Wel is het uiteraard belangrijk dat je van te voren zeker weet dat je de rekening van de creditcard kunt betalen.